dijous, 27 d’octubre del 2016

Duel Carles Rebassa vs. Sebastià Portell a Laie CCCB






Ahir vam gaudir d’una gran jornada pugilística en un escenari atípic: la llibreria Laie CCCB. Tots dos rivals, Carles Rebasa i Sebastià Portell, malgrat que mantenen alguns paral·lelismes vitals, van exhibir estils molt diferents durant l’enfrontament. Va ser, sens dubte, una celebració d’aquesta diferència.


Mentre Sebastià Portell mirava de desconcertar l’oponent amb tècniques de collage de combat que posaven al dia la boxa experimental dels anys 70, Carles Rebassa desorientava rival i públic gràcies a la solidesa i eficàcia dels moviments i al virtuosisme en l’ús del punt de vista.

Malgrat que es tractava d’un combat literari, l’esportivitat va prevaler i es van evitar les tècniques de combat usuals en la crítica literària. Els púgils van defugir en tot moment el menfotisme irònic, el capelletanisme críptic o fer la traveta.


Els temes de cada round (El lloc del desig, l’amistat, la culpa, la família i la identitat) van ser defensats amb força i elegància per tots dos, de manera que el duel, i no podia ser cap altra manera, es va resoldre en empat. Els aficionats així ho van entendre i van tancar la vetllada amb una gran ovació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada